Budete potřebovat

  • 1,5 kg BIO hovězí oháňky
  • mouka na obalení
  • 50 ml olivového oleje
  • mletý pepř
  • sůl
  • Na kari omáčku:
  • 2 mrkve
  • 1 bílá paprika
  • 1 červená paprika
  • 2 červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 jarní cibulky
  • 2 červené chilli papričky
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 lžíce strouhané limetkové kůry
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 dl bílého vína
  • 3 dl šťávy z vaření oháňky
  • 1 lžíce nasekaného koriandru
  • 1 lžíce nasekané bazalky
  • 1 lžíce koření Madras kari
  • chilli
  • bobkový list
  • čerstvý koriandr
  • čerstvá bazalka
  • kešu ořechy
  1. Nakrájenou oháňku nejprve osolte, opepřete a obalte v mouce. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem ji dobře opečte.
  2. Přidejte nakrájenou zeleninu, víno, bobkový list a chilli. Podlijte vodou a nechte vařit asi 2,5 hodiny, dokud oháňka není dokonale měkká. Maso pak vyjměte z hrnce, oberte a kosti vyhoďte.
  3. Mezitím na oleji orestujte všechny zbylé ingredience (krom limetkové kůry) na kari omáčku. Až se koření rozvoní, zalijte vývarem, přidejte kokosové mléko a vařte 40 minut nebo déle, aby se omáčka zredukovala.
  4. Před servírováním ohřejte maso v troubě, naservírujte pomocí kulaté formičky na talíř, přidejte omáčku, ozdobte lístky koriandru, bazalky a kešu oříšky a limetkovou kůrou. Podávejte s rýží.

Hovězí oháňka - další inspirace

Všechny recepty