Ve velkém pekáči rozehřejte 4 lžíce oleje, z hovězího krku odstraňte přebytečný tuk, nakrájejte ho na přibližně centimetrové kousky, osolte a postupně opečte ze všech stran dohněda.
Opečené maso vyjměte z pekáče a odložte stranou.
Do pekáče pak přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, 2 mrkve, pórek a papriku nakrájené na kostičky a na mírném ohni vařte 10 minut doměkka.
Přidejte brandy, flambujte a zredukujte na polovinu, pak přilijte víno a také zredukujte na polovinu. Následně přidejte rajčata a chilli papričky, dobře promíchejte a vařte dalších 5 minut.
Přidejte opečené kousky masa a vývar, dosolte, přiveďte k varu a vařte 3 hodiny.
Ve velké pánvi rozehřejte 2 decilitry oleje a po částech na něm osmažte oloupané brambory nakrájené na centimetrové kousky tak, aby byly zlatavé ze všech stran, ale uvnitř ještě syrové, pak je dejte stranou.
Jakmile je hovězí maso měkké, vyjměte jej z omáčky a tu nahrubo rozmixujte. Pak do ní maso vraťte, přidejte brambory a 1 mrkev nakrájenou na tenké plátky, můžete dosolit.
Vše vařte 10 minut, pak přidejte hrášek a povařte ještě 10 minut.