Budete potřebovat

  • 1 kg BIO hovězí kližky
  • 0,8 kg cibule
  • 0,5 kg bílé papriky
  • 1 rajče
  • 1 větší brambora
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprika
  • 2 lžíce jemně mleté růžové papriky (ideálně paprika z Kalocsi)
  • mletý pepř
  • sůl
  1. Maso nakrájejte na kostky a smíchejte s oloupanou cibulí nakrájenou na plátky, rozdrcenými stroužky česneku, rajčetem, paprikami nakrájenými na kostičky a celou chilli papričkou.
  2. Směs osolte, opepřete a nechte 2–3 hodiny odležet (můžete nechat i přes noc).
  3. Odleželou směs masa a zeleniny vložte do kotlíku na mírný plamen a dejte dusit.
  4. Jakmile se vydusí šťáva, podle potřeby podlévejte malým množstvím vody a občas míchejte ode dna. Jakmile maso změkne a šťáva je silná, přidejte jednu bramboru nakrájenou na plátky a vařte, dokud se nerozpadne a nezahustí šťávu. 
  5. Posypte hladinu horkého guláše mletou paprikou, promíchejte a podávejte s pečivem.

Hovězí kližka - další inspirace

Všechny recepty