2 lžíce jemně mleté růžové papriky (ideálně paprika z Kalocsi)
mletý pepř
sůl
Kotlíkový guláš
Maso nakrájejte na kostky a smíchejte s oloupanou cibulí nakrájenou na plátky, rozdrcenými stroužky česneku, rajčetem, paprikami nakrájenými na kostičky a celou chilli papričkou.
Směs osolte, opepřete a nechte 2–3 hodiny odležet (můžete nechat i přes noc).
Odleželou směs masa a zeleniny vložte do kotlíku na mírný plamen a dejte dusit.
Jakmile se vydusí šťáva, podle potřeby podlévejte malým množstvím vody a občas míchejte ode dna. Jakmile maso změkne a šťáva je silná, přidejte jednu bramboru nakrájenou na plátky a vařte, dokud se nerozpadne a nezahustí šťávu.
Posypte hladinu horkého guláše mletou paprikou, promíchejte a podávejte s pečivem.