Budete potřebovat

  • 1 kg BIO hovězí kližky
  • 1 kg čerstvých zelených fazolek
  • 2 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 zralá rajčata
  • 2 tyčinky skořice
  • hrstka kuliček černého pepře
  • 4 dl bílého vína
  • 8 dl masového vývaru
  • panenský olivový olej
  • mletý pepř
  • sůl
  1. Kližku nakrájejte na menší kostky a promíchejte s nakrájenou cibulí, utřeným česnekem a kořením. Dobře osolte, opepřete a opékejte na horkém olivovém oleji dozlatova, dokud maso nepustí šťávu. 
  2. Rajčata nastrouhejte, dužinu dejte do hrnce a slupku vyhoďte. Šťávu vyduste a celé jídlo podlijte bílým vínem a vývarem. 
  3. Duste zhruba hodinu. Přidejte fazolky a vařte, dokud maso nezměkne. 
  4. Podávejte se šťouchanými bramborami. 

Hovězí kližka - další inspirace

Všechny recepty